Više od 7 od 10 Hrvata pati od niske razine vitamina D

Na temelju hrvatskih smjernica za prevenciju, otkrivanje i terapiju nedostatka vitamina D u odraslih, koje je 2016. godine izdalo nekoliko stručnih društava, samo 30% stanovništva ima dovoljnu razinu vitamina D1.

Na temelju studije utvrđeno je da je razina vitamina D u tijelu odraslih Hrvata preniska i ako se dovoljna količina istog ne unosi hranom, potrebni su dodaci prehrani.

To nas je potaknulo na odluku da svakom hrvatskom kućanstvu omogućimo godišnju zalihu Vitamina D besplatno. Kako biste primili svoju samo kliknite na gumb niže i ispunite obrazac za narudžbu.

* Za pošiljku plaćate samo 19,90 kn.

Zašto je vitamin D tako važan?

Vitamin D vrlo je važan za naše zdravlje. Podržava naš imunitet i doprinosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalne funkcije mišića.

Najbolji izvor vitamina D je sunce. Kad je naša koža izložena suncu, proizvodi vitamin D. Nažalost, čak i u Hrvatskoj tijekom zimskog doba nemamo toliko sunčanih dana.

Štoviše, ne provodimo dovoljno vremena na otvorenom i na suncu. A ako to činimo, s pravom koristimo UV zaštitne kreme. Loša strana upotrebe kreme za sunčanje je ta što ograničava prirodnu sintezu vitamina D u koži.

Zbog toga je dobra ideja podržati svoje tijelo dodacima prehrani, poput VitaSolaris®a D3 koji osigurava potrebni vitamin D u obliku D3. To je važno jer istraživanja pokazuju da je vitamin D3 prirodnog podrijetla oblik vitamina D koji tijelo najbolje apsorbira. Dovoljna je samo 1 tableta dnevno!

* Za pošiljku plaćate samo 19,90 kn.

Koja je razlika između vitaminaD2 i vitamina D3?

Izvori vitamina D2 (ergokalciferol): gljive, posebno šampinjoni

Izvor vitamina D3 (kolekalciferol): masna riba, riblje ulje i maslac, žumanjak, jetra.

Vitamin D2

Vitamin D2 se proizvodi u biljkama i gljivama izlaganjem UVB-u. Vitamin D2 jeftiniji je za proizvodnju, zato se često dodaje hrani (npr. žitaricama za doručak) kako bi ju obogatio.

Vitamin D3

Vitamin D stvara se u koži tijekom izlaganja suncu. Kada je koža izložen suncu (bez krema za sunčanje), ona stvara kolekalciferol. Glavni izvori vitamina D3 su masne ribe (poput lososa, tune i skuše).

Glavna razlika

Nema sumnje da našem tijelu trebaju i vitamin D3 i vitamin D2. Međutim, vitamin D3 važniji jeza naše tijelo. Naše ga tijelo bolje apsorbira i koristi, a istraživanja pokazuju da je izuzetno važan za naše kosti, mišiće, zube, a prije svega za naš imunitet.

* Za pošiljku plaćate samo 19,90 kn.

* Za pošiljku plaćate samo 19,90 kn.

1 30. simpozij Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu Vitamin D u zdravlju i bolestima. Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu, Zavod za kliničku kemiju, Sveučilišni bolnički centar Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska

  • Izravno u vaš poštanski sandučić
  • Više od 10 godina iskustva
  • Norveška formula
Služba za korisnike:

023/777-100

(Pon-pet, 9:00 -17.30)
Natural Pharmaceuticals, Služba za korisnike: Heinzelova 62a, 10 000 Zagreb, Tel.: 023/777-100,
info@omegamarine.hr, adresa P.P. broj 567, 10001 Zagreb.
Natural Pharmaceuticals Sp. z o.o., ul. Domaniewska 28, 02-672 Varšava, Poljska,
© Copyright 2022 - Natural Pharmaceuticals
Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja usluga. Pretpostavljamo da se slažete, ako ne možete ih isključiti ako želite saznati više pročitajte.