Vitamin D, koji se često naziva i sunčani vitamin, pripada skupini vitamina topivih u mastima. Naše ga tijelo proizvodi tijekom izlaganja suncu. Kao hranjiv sastojak vitamin D je klasa za sebe te ima mnoge važne funkcije u ljudskom tijelu.

VitaSolaris® D3 D3 visokokvalitetni je dodatak prehrani koji osigurava potrebni vitamin D u obliku D3. To je važno jer je prema istraživanjima vitamin D3 iz prirodnog izvora najbolje apsorbirani oblik vitamina D.

Pri odabiru dodataka iz Natural Pharmaceuticalsa možete biti sigurni da su svi proizvedeni u Norveškoj i napravljeni od najboljih, najčišćih i najprirodnijih sastojaka. Naši su dodaci visokog standarda i najviše kvalitete.

1 tableta VitaSolaris® D3 sadrži 50 mikrograma (2000 IU) vitamina D. To je maksimalna dnevna doza vitamina D koju treba uzimati u obliku dodataka prehrani koju je 2019. ustanovio tim za dodatke prehrani Sanitarnog i epidemiološkog vijeća.

Vitamin D dodatak prehrani (zdravi ljudi):
  • odrasli (19–75 godina) – od 800 do 2000 IU (20–50 µg) dnevno (ovisno tjelesnoj težini i opskrbi vitaminom D u hrani), tijekom cijele godine.
  • stariji (> 75 godina) – od 2000 do 4000 IU (50–100 µg) dnevno (ovisno o tjelesnoj težini i opskrbi vitaminom D u hrani), tijekom cijele godine.
Izvor: Rusińska, A., Płudowski, P., Zasady suplementacji i leczenia witaminą D – nowelizacja 2018, Postępy neonatologii 2018; 24 (1). [doi: 10.31350/postepyneonatologii/2018/1/PN2018001]

VitaSolaris® D3 tvrtke Natural Pharmaceuticals sadrži samo vitamin D3 - za najbolju apsorpciju u tijelu. Isto je i s našim ostalim dodacima prehrani koji sadrže vitamin D.

Vitamin D3 oblik je vitamina D koji se stvara u koži tijekom izlaganja suncu. Može se naći i u određenim namirnicama poput jaja i ribe.

Vitamin D2 je sintetska varijanta koja se nalazi u nekim lijekovima i dodacima prehrani. Neke vrste gljiva mogu proizvesti vitamin D2 izlaganjem suncu.

Tijelo
Vitamin D3 tijelo bolje apsorbira (bioraspoloživost) od vitamina D2. Studije pokazuju da se pohrana vitamina D u tijelu povećava kada se uzima vitamin D3 u odnosu na vitamin D2. Vitamin D2 se lošije veže na proteinski nosač plazmamembrane za razliku od odgovarajućeg metabolita vitamina D3. To je glavni razlog zašto se preporučuje upotreba dodataka prehrani s vitaminom D3.

Izvori:
  1. Houghton L A, Vieth R. The case against ergocalciferol (vitamin D2) as a vitamin supplement. Am J Clin Nutr. 2006 Oct; 84 (4): 694-7
  2. Tripkovic L et al. Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis. Am J Clin Nutr. 2012 Jun; 95 (6): 1357-64

Vitamin D igra važnu ulogu u vašem tijelu. Omogućuje vašem tijelu da apsorbirate kalcij iz hrane koju jedete. Zahvaljujući tome, tijelo dobiva građevni materijal potreban za izgradnju i održavanje snažnog kostura. Nedostatak vitamina D može dovesti do slabosti mišića, a znanstveno je dokazano da postoji veza između unosa vitamina D i održavanja normalne funkcije mišića. Osim toga, vitamin D pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, zahvaljujući čemu možete ostati zdravi tijekom cijele godine!

Najbolji način da unesete dovoljno vitamina D u tijelo je boravkom na suncu, jedenjem masne morske ribe ili uzimanjem dodatka prehrani. Istraživanja pokazuju da samo oko 20% potrebe za vitaminom D dolazi iz hrane – teško je dobiti odgovarajuće količine samo prehranom. Stoga, dodatak prehrani postaje rješenje mnogima. VitaSolaris® D3 je dodatak prehrani koji će vam pružiti odgovarajuću razinu vitamina D tijekom cijele godine.

Suplementacija vitamina D preporučuje se svima. No ona je posebno važna za ljude koji ne provode dovoljno vremena na suncu ili ne jedu masnu ribu 2-3 puta tjedno.

Vrijedno je prisjetiti se da stariji ne proizvode vitamin D u koži tako učinkovito kao u mladosti pa je vjerojatnije da će na njih utjecati njegova niska razina.

Žene u postmenopauzi također su sklone nedostatku vitamina D.

Prije započinjanja suplementacije vitaminom D, preporučuje se napraviti test krvi 25- (OH) D i posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Ovaj će vam dodatak prehrani možda trebati tijekom razdoblja slabog izlaganja suncu, poput jeseni i zime. Vitamin D potreban je svima. Sve ukazuje na to da značajan dio populacije u Hrvatskoj ima manjak ovog sunčanog vitamina. Više od 7 od 10 Hrvata ima prenisku razinu vitamina D u tijelu.

Osobama starijim od 75 godina preporučuje se korištenje vitamina d od 2000 do 4000 IU (50-100 µg) dnevno (ovisno o tjelesnoj težini i opskrbi vitaminom D u hrani) tijekom cijele godine.

Nedavna istraživanja pokazuju da osobe starije od 75 godina često imaju nisku razinu vitamina D. Razlog je taj što starije osobe ne mogu proizvesti vitamin D u svojoj koži jednako učinkovito kao kad su bile mlađe i stoga su sklonije njegovom nedostatku.

Jedna mala tableta VitaSolaris® D3 dnevno dovoljna je da zadovolji preporučeni dnevni unos vitamina D za osobe starije od 75 godina.

Tijekom duge zimske sezone Hrvati često imaju poteškoća s ispunjavanjem tjelesnih potreba za vitaminom D zbog kraćih dana i manje sunčanih dana, posebno u sjevernom dijelu zemlje. Suplementacija D vitaminom posebno je važna tijekom zimskih mjeseci, ali ako se ne pridržavamo smjernica za izlaganje suncu*, dodatak se preporučuje tijekom cijele godine.

* Boraviti na suncu od svibnja do kolovoza s nepokrivenim podlakticama i to barem 10 minuta od 10.00 do 16.00, bez kreme za sunčanje.

Mnogo je razloga za nedostatak vitamina D u tijelu, ali jedan od najvažnijih je činjenica da malo vremena provodimo na suncu, a puno na poslu ili kod kuće. Štoviše, imamo i manje sunčanih dana zimi te ne jedemo hranu koja sadrži ovaj važan vitamin.

Zadovoljavanje potrebe za vitaminom D stoga je izazov za većinu Hrvata. Znajući da 80% proizvodnje vitamina D u tijelu dolazi od izlaganja sunčevoj svjetlosti, ne iznenađuje činjenica da ga Hrvati imaju tako malo.

Možete besplatno* i jednostavno osigurati svoju besplatnu* zalihu dodatka prehrani VitaSolaris® D3. Sve što trebate je ispuniti i poslati narudžbu vidljivu na ovoj stranici i vaša besplatna* jednogodišnja zaliha VitaSolaris®a D3 uskoro će vam biti isporučena. Poštarinu plaćate samo 19,90 kn. Paket će sigurno stići u vaš poštanski sandučić. Odlučili smo besplatno* pokloniti VitaSolaris® D3 jer želimo podržati vas i vaše najmilije u brizi o vašem zdravlju.

Da, naručivanjem VitaSolaris®a D3, dodatka prehrani s vitaminom D, dobit ćete besplatnu* jednogodišnju zalihu izravno u poštanski sandučić. Poštarinu plaćate samo 19,90 kn.

U Natural Pharmaceuticalsu svjesni smo da zbog geografske širine naše zemlje većina Hrvata pati od niske razine vitamina D.

Da bismo pokazali da nam je stalo do vas, u sklopu naše nacionalne kampanje, distribuiramo jednogodišnju zalihu VitaSolaris®a D3, dodatka prehrani s vitaminom D, u svaki dom u Hrvatskoj. Mi to smatramo misijom kojom ćemo pomoći Hrvatima da se počnu brinuti o svom zdravlju.

Apsolutno ne, ovo nije pretplata. Naručivanje besplatne godišnje zalihe vitamina D ne obvezuje vas ni na što.

Ovu pošiljku vitamina D dobivate od nas te plaćate samo poštarinu od 19,90 kn, osim ako niste naručili neki drugi proizvod.

Preporučena dnevna doza: 1 tableta dnevno.

Sastojci 1 tableta %RDI*
Vitamin D3 50 μg (2 000 IU) 1000%


*RDI – preporučeni dnevni unos

Oprez: Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodaci prehrani ne smiju se koristiti kao zamjena za raznoliku i uravnoteženu prehranu i zdrav način života. Prije upotrebe preporučuje se napraviti test krvi za 25-(OH) D i konzultirati se s liječnikom ili ljekarnikom.

Sastojci: maltodekstrin, sredstvo za zgušnjavanje (celuloza, magnezijev stearat), sredstvo protiv grudanja (trikalcijev fosfat, silicijev dioksid), kolekalciferol, sredstvo za oblaganje (hidroksipropil metilceluloza).

Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece.

Najbolje upotrijebiti do: na paketu
Broj proizvodne serije: na paketu.

Proizvedeno u Norveškoj
Proizveo: Pharmatech A.S.
za Natural Pharmaceuticals Sp. z o.o.
ul. Domaniewska 28, 02-672 Varšava

VitaSolaris® D3 je službeno registrirani dodatak prehrani u Hrvatskoj. Registracijski broj:541-02/20-01/252

Uvjeti promocije mogu se naći na ovoj poveznici.

* Za pošiljku plaćate samo 19,90 kn.

  • Izravno u vaš poštanski sandučić
  • Više od 10 godina iskustva
  • Norveška formula
Služba za korisnike:

023/777-100

(Pon-pet, 9:00 -17.30)
Natural Pharmaceuticals, Služba za korisnike: Heinzelova 62a, 10 000 Zagreb, Tel.: 023/777-100,
info@omegamarine.hr, adresa P.P. broj 567, 10001 Zagreb.
Natural Pharmaceuticals Sp. z o.o., ul. Domaniewska 28, 02-672 Varšava, Poljska,
© Copyright 2022 - Natural Pharmaceuticals
Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja usluga. Pretpostavljamo da se slažete, ako ne možete ih isključiti ako želite saznati više pročitajte.